In my head

Entry About Tuto
Friends Follow D'Board


  • Heyyo guys!! welcome to my world! ;) !
    "Vampire"



Owner

Contact Me

Talking Ben

credits
6:29 PM | 16 ELSA(s)

salam 1 Blogger !!
i've got this from someone.
just nk share dekat korang je.!!


Cinta itu seperti kupu-kupu. semakin dikejar semakin lari. tapi kalau dibiarkan terbang ia akan datang di saat kamu tidak mengharapkannya. Cinta dapat membuatmu bahagia. tapi sering juga membuatmu sedih.. Tapi cinta hanya berharga jika diberikan kepada seseorang yang menghargainya. Jadi jangan terburu-buru dan pilih yang terbaik.

Cinta bukan bagaimana menjadi pasangan yang 'sempurna' kepada seseorang, tetapi bagaimana menemukan seseorang yang dapat membantumu menjadi dirimu yang sebenar.

Jangan pernah berkata 'I LOVE YOU' kalau kamu tak peduli,
Jangan pernah membicarakan perasaan yang tak pernah ada,
Jangan pernah menyentuh hidup seseorang kalau hal itu akan menghancurkan hatinya,
Jangan pernah menatap matanya kalau semua yang kamu lakukan hanya bohong belaka.

Hal paling kejam yang seseorang lakukan kepada orang lain adalah membiarkannya jatuh cinta , sementara kamu tidak berniat untuk menyambutnya.

Cinta bukan "ini salah kamu" tapi "maafkan aku" .
Bukan "kamu di mana?" , tapi "aku di sini" .
Bukan "bagaimana kamu?" , tapi "aku memahami".
Bukan "cuba kamu tidak seperti ini" , tapi "aku cinta kamu seperti kamu apa adanya".

Keserasian yang paling benar bukan diukur berdasarkan berapa lama kalian sudah bersama . Tapi apakah selama kalian bersama , kalian selalu saling mengisi antara satu sama lain dan saling membuat hidup yang berkualiti?

Kesedihan dan kerinduan hanya terasa selama yang kamu inginkan dan menyayat sedalam yang kamu izinkan. Yang berat bukan bagaimana caranya menanggung kesedihan dan kerinduan itu , tapi bagaimana belajar darinya.

Cara jatuh cinta , jatuh tapi jangan terhuyung-hayang.
Konsisten tapi jangan memaksa , berkongsi dan jangan bercakap tidak adil , mengerti dan cubalah untuk tidak banyak menuntut.
Sedih tapi jangan pernah simpan kesedihan itu.

Cinta akan menyakitkan ketika kamu berpisah dengan seseorang . Lebih menyakitkan apabila kamu dlupakan , tapi ianya akan lebih menyakitkan lagi apabila seseorang yang kamu sayangi tidak tahu apa yang kamu rasakan.

cintakan bunga,
            bungakan layu..
    cintakan manusia,
               manusiakan mati..
 cintakan Allah,
                pasti kekal abadi..

SO , CINTA SIAPA DAN BAGAIMANA YANG DICARI ? !!  x)

to someone : thanks sangat2 sbb bg aq benda ni.. aq akn simpan.. :)

16 Comments:

Blogger LΣ SYΛKILΛ said...

ini sweet.. Aku sebak baca sue :'( Cinta kepada Allah sahaja akan abadi.

Blogger sufiah mt said...

thnx..
ad kwn laki aq bg aq bnda ni..
dy ckp dy xnk aq bencikan laki..
laki xsemuanya jahat.. ;)

Blogger LΣ SYΛKILΛ said...

sama2.. kita kena bijak memilih.. bukannya ukur atas dasar berapa lama kita bersama :)

Anonymous Anyes said...

I FINALLY READ THIS. ALL ABOUT LOVEY, did something happen to you my dear? *wink*

Thiss!"aku cinta kamu seperti kamu apa adanya"

;)

Blogger sufiah mt said...

qila : yups.. so , jgn lha terburu2 nk b'cinta..


anis : err !! mana ad lha.. HAHA.. bnda tu org yg bg lha.. ;p

Anonymous Anyes said...

Ceh hahahahha

Blogger sufiah mt said...

what ceh2 ?? ;p

Blogger Anyes said...

ceh = Konon = acah = ah ngade! hahahha

Blogger sufiah mt said...

HAHA..
GD and Panda yg bg bnda tu.. xD

Blogger Anyes said...

HAHAHAH jealous ni. My top tak bagi lagi, nanti ah paksa dia. Aci tak? xD

Blogger sufiah mt said...

see, anis jealous bhaii !! HAHA
aci mana ad at sini.. aci at india..
;p

Blogger Anyes said...

HAHAHHA kantoi sudah. Fine dia kenakan haku balik -.- terasa ni terasa hahhaha

Blogger sufiah mt said...

HAHA..
terasa lha lagi.. ;p

Blogger Anyes said...

Hahahhaa kwaja ni ish ish =p

Blogger sufiah mt said...

HAHA.. xD

Blogger Anyes said...

xB


Post a Comment